Rozé ékszer kisokos

Az elmúlt évek egyik sztárja a rozé ékszer.
Rozé ékszer kisokos

Kiemelten keresettek az eljegyzési gyűrűk rozé aranyból, persze más ékszereket is szívesen hordunk ebben az árnyalatban. Ha Téged is érdekelnek az ilyen kiegészítők és többet szeretnél olvasni róluk, most megteheted.

Hogy készül a rozé arany?

Minden arany ékszerhez ötvözetet használnak. A tiszta arany ugyanis olyannyira puha, hogy képtelenek lennénk önmagában viselni. A hozzáadott fém színétől függően más és más árnyalat jön létre. A rozé típusban ezüst is található, de vöröses- rózsaszínes hatását a réznek köszönheti.

Egy kis történelem

Először Oroszországban használták ezt a nemesfémet, több mint 100 évvel ezelőtt. Carl Fabergé, orosz cári ékszerész dolgozott vele a Fabergé-tojások készítése során. Az oroszok igyekeztek az „orosz arany” –nak is nevezett ötvözetet népszerűsíteni, de ez néhány évtizedbe telt.

1924-ben fedezték fel ismét, mikor a francia Louis Cartier órakészítő megalkotta a Trinity-gyűrűt, melyen sárga-, fehér- és rozé arany is látható.

Rozé kiegészítő választék

Manapság főleg az online ékszer webshopokban találunk nagy választékot ebből a típusból. Érdemes körülnézni, hiszen rengeteg változatban jól mutat az ötvözet. Lássunk néhány példát:

v többszínű kiegészítőkben, sárga- és fehér arannyal

v női karórákon rózsaszínnel párosítva

v színtelen gyémánttal

v smaragddal, rubinnal, zafírral

v egyszerű és többsoros ékszereken

v vintage kialakításban is

Hordhatunk ilyen gyűrűt, nyakéket, karkötőt, fülbevalót vagy bokaláncot, s akár összeillő szetteket is. A varázslatos ragyogás garantált.

Hogyan viseljük a rozé ékszert?

Az arany többi árnyalata már megszokott, de ennél az ötvözetnél sokat bizonytalankodunk. Illik-e bőrünk tónusához, stílusunkhoz és öltözködésünkhöz? Ebben is segítünk!

Személyiség és bőrtípus

Ez az ötvözet hasonló társaihoz viszonyítva sokkal nőiesebb és érzékibb megjelenést ad. Kiemelten ajánlott érzéki, romantikus és különleges hölgyeknek. Minden bőrtípuson jól mutat, hiszen kiemeli a meleg árnyalatok, így bátran választhatjuk.

Ruházat

Többféle öltözékkel jól mutatnak ezek a kiegészítők. A legjobban azonban a natúr és más semleges színű ruhák emelik ki értéküket. Szóba jöhet bézs, homokszín, szürke és fehér is. Ha nagyobb kontrasztot szeretnénk elérni, sötétkékkel és feketével is viselhetjük őket.

Összefoglalva: A rozé ékszerek divatja napjainkban is felívelőben van. Választékuk egyre nagyobb, különösen az online üzletekben. Nagyon hálás viselni őket, hiszen többféle bőrtónushoz és stílushoz illenek. A fenti kisokos információit követve Te is divatos leszel ezekkel a varázslatos kiegészítőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Top 6 szín idén nyáron  - Idén is sok szín divatos

Top 6 szín idén nyáron

Minden évnek megvannak a divatszínei. Ezek olyan színek, amelyeket a nagy divatszakértők határoznak meg. Mutatjuk is, hogy az idén, melyek lettek az év színei.

Rozé ékszer kisokos

Rozé ékszer kisokos

Az elmúlt évek egyik sztárja a rozé ékszer.

Zakó vagy öltöny? Erre van szükséged!

Zakó vagy öltöny? Erre van szükséged!

Öltöny, zakó vagy öltönyzakó? Amennyiben Te is éppen valamelyik darab vásárlása előtt állsz, biztosan találkoztál már másik két társával is.