Hogyan kell fürdetni egy macskát

Ha kíváncsi vagy, hogyan kell megfürdetni egy macskát, ez a cikk neked szól.
Hogyan kell fürdetni egy macskát

A macskafürdetés csodálatos élmény mind neked, mind a macskádnak. A macskák szeretik a kényeztetést, de néha nem szükséges a rendszeres fürdetés. Ahelyett, hogy teljesen megfürdetné macskáját, használhat bolhasampont és egy puha kendőt. Használhat bolhaspray-t is, amelyet a babakendőkhöz hasonló kiszerelésben árulnak.

Amikor megfürdeted a cicádat, próbáld meg olyan időpontban tenni, amikor nyugodt és álmos. Készítsen elő mindent, ami a fürdetéshez szükséges, beleértve egy kézi szórófejjel ellátott mosdókagylót. A víz legyen langyos és ne túl forró, és a macskának legyen egy biztos támasza, ahol a fejét nyugalomba helyezheti. A csúszós kádban a cica feszült és félős lehet.

A legtöbb macskát nem kell olyan gyakran fürdetni, mint a kutyákat, de vannak olyan esetek, amikor a fürdetés szükséges. Ha cicája krónikusan fertőzött vagy különösen mérgező vagy bűzös anyaggal fertőzött, előfordulhat, hogy rendszeresen fürdetni kell. Másoknak gyógyszeres fürdetésre lehet szükségük. Megint másoknak azért lehet szükségük fürdetésre, hogy segítsék egészséges testsúlyuk megtartását vagy a szőrszálak csökkentését.

Ne feledje, hogy fürdetés közben a macskát nyugalomban kell tartani. A nyugodt hozzáállás segít megelőzni, hogy cicája stresszes és ideges legyen. Próbáljon meg jutalomként egy kis jutalomfalatot tenni a szájába. Alternatívaként használhat egy rágójátékot is, hogy elterelje cicája figyelmét, amíg fürdeted. Ne feledje azonban, hogy tartsa nyitva a szemét az esetleges szabotázsra! Sosem tudhatod, hogy cicád mikor dönt úgy, hogy megpróbál megszökni a kádból!

Kezdetnek töltsön meg egy kádat meleg vízzel. Ha még soha nem fürdetett macskát, akkor kezdje a mártásos módszerrel. Egyszerűen töltsön meg egy sekély edényt vízzel, és óvatosan tegye bele a macskát. Ez biztosítja, hogy a víz alaposan átnedvesítse a cicát. Néhány perc múlva cicája örömmel fog visszatérni a szokásos tevékenységéhez. Ha végzett, öblítse le és ismételje meg.

Ne feledje, hogy a macskát csak akkor szabad fürdetni, amikor már ragadós és büdös. Az idősebb, túlsúlyos és szőrtelen macskák gyakoribb fürdetést igényelhetnek. Ne felejtse el mindig eltávolítani a mérgező háztartási termékeket macskája szőréből, mielőtt megfürdetné. Ha nem tudja, hogyan kell fürdetni egy macskát, kövesse ezeket a tippeket, hogy cicája élvezze a fürdetés élményét.

A cica fürdetésének megkezdéséhez használjon tiszta vizet egy kádban. Használhat a konyhai mosogatóban lévő szórócsövet is, de ügyeljen arra, hogy ne spriccelje a vizet a cica szemébe. Alternatívaként egyszerűen használhat egy vízzel és szappannal teli vödröt is. A trükk az, hogy gyengéd mozdulatokat alkalmazzon, és ügyeljen arra, hogy ne zavarja a cica higiéniáját vagy a sajátját.

Kapcsolódó cikkek

Reggelik a világ körül Svédországtól Japánig

Reggelik a világ körül Svédországtól Japánig

Ahány kultúra, annyiféleképp indítják a napot az emberek szerte a Földön.

Az önmagunkkal való foglalkozás és a wellness - Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak? – típusai.

Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak?

A lélek gondozása nagyon fontos, de ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, összhangban kell lennünk önmagunkkal. Mutatjuk is, hogyan.

Milyen gyakran kell meditálni?

Milyen gyakran kell meditálni?

A kezdőknek nem szabad rögtön belevágniuk a maratoni meditációba.