Mit isznak a nagyvilágban? 10 ország és 10 népszerű itala

Sör, bor, pálinka. Ha meghalljuk ezt a 3 alkoholt, akkor tudjuk, hogy csakis Magyarországról lehet szó, hiszen a magyarok 3 legkedveltebb italát soroltuk fel. A magyarok nem csak szeretik ezt a 3 italt, de a gyártásukban is aktívan részt vesznek, hiszen rengeteg gyümölcsöt, szőlőt is termelünk és nagyon szép borvidékeink vannak. Hazánkban tehát sört, bort és pálinkát fogyasztanak előszeretettel az emberek, de mi a helyzet más országokkal? Milyen italokat isznak legfőképpen az emberek?
Mit isznak a nagyvilágban? 10 ország és 10 népszerű itala

1. Az olaszok és a Campari

Az olaszok megőrülnek ezért az italért. A Campari egy keserű likőr, egy aperitif, amely jótékonyan hat az emésztésre. A Campari sok koktél alapjául is szolgál. Ha Olaszországban jársz, nem találsz olyan bárt, ahol ne szolgálnának fel Campari alapú koktélt.

2. Vietnám és a Bia hoi

Vietnámban meglehetősen meleg és párás a levegő, így ebben a meleg klímában jól tud esni egy könnyű, hideg és frissítő ital, vagyis a sör. A Bia hoi különlegessége abban rejlik, hogy nem tartalmaz tartósítószert, így az előállítását követően egy nap alatt el kell azt fogyasztani.

3. Japán és a szaké

Ha Japánban jársz, kóstold meg a szaké nevű italt, amely rizs erjesztésével készül. A szaké, a japán kultúra és történelem szerves része. A japán szakét hidegen és forrón is lehet fogyasztani. Japán nemzeti italát kis porceláncsészéből kortyolgatják az emberek.

4. Puerto Rico és a Pina Colada

A tengerparton heverészve mi is lenne jobb annál, mint egy pohár finom koktélt kortyolgatni? Puerto Rico nemzeti italát, a Pina Colada nevű italt sokan kedvelik, hiszen az italban a kókusztej, az ananászlé és a rum aromája sejlik fel, amely egyveleg kortyolgatása is a tengerpartot idézi, még csak jelen sem kell lennünk.

5. Skócia és a skót whisky

Nem meglepő, hogy Skóciában a skót whisky számít nemzeti italnak. Érdekes módon ezt az italt nem javasolják jéggel fogyasztani. Míg a legtöbb whisky íze még markánsabbá válik egy-két jégkockától, addig a skót whisky íze elvész, ha jeget is adnak hozzá.

6. Kuba és a Mojito

A Mojito, Kuba nemzeti itala. Az ital, érdekes elnevezését az összetevői miatt kapta. Ez a mentás ízű ital a mentán kívül, mást is tartalmaz. Az italban van lime, cukor, fehér rum és szódavíz is. Az egyik feltételezés szerint a Mojito egy mojo nevű szószról kapta a nevét, amelyet a kubai ételekhez is használnak, és amely lime levet is tartalmaz.

7. Anglia és a gin

Az angolok egyik közkedvelt itala, a gin. Az alkoholt eredetileg Hollandiából importálták a 17. században, majd a 18. században egyre többen fogyasztották ezt az italt, talán ezért is vált a nemzet italává. A gin és a tonik különösen nagyon közkedvelt a britek körében.

8. Jamaika és a rum

Jamaikában igen csak nagy közkedveltségnek örvend a rum. Nem csak nagy rumfogyasztók, de évente mintegy 50 millió rumot is termelnek.

9. Az oroszok és a vodka

Mindenki nagyon jól tudja, hogy az oroszoknál nemcsak nemzeti italnak számít a vodka, de szinte mindig ezt fogyasztják. Ha fáznak, ha betegek, ha melegük van, ha jól akarják magukat érezni. Egyszóval nem csak akkor isszák, ha szórakozásra vágynak, hanem akkor is, ha minél hamarabb szeretnének kilábalni egy-egy betegségből.

10. Mexikó és a tequila

Mexikóban előszeretettel fogyasztják ezt a nemzeti italt, amely egy égetett szesz, és amelyet a kék agavé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolnak.

A cikkben 10 ország, 10 közkedvelt alkoholos italát mutattuk be. Olyan italokat, amelyeket az iDrinks webshopjában is megvásárolhatsz.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan segíthető elő a mell ciszta felszívódása?

Hogyan segíthető elő a mell ciszta felszívódása?

A mell ciszta sajnos egyre több hölgy esetén jelentkezik napjainkban, így a téma nem is lehetne aktuálisabb.

A szépségünk megőrzése - 3 rossz szokás, amely árt a szépségnek – 3 egyszerű lépéssel.

3 rossz szokás, amely árt a szépségnek

A szépség mulandó. Azonban nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy sokáig szépek maradjunk. A cikkben 3 olyan dolgot mutatunk be, amelyek segítenek a szépségünk megőrzésében.