5 dolog, amire oda kell figyelnünk, amikor könyvelő szolgáltatást választunk

A Logosz Cégcsoport 2005. óta nyújt segítséget cégeknek, vállalkozásoknak székhelyszolgáltatásban.
5 dolog, amire oda kell figyelnünk, amikor könyvelő szolgáltatást választunk

A Logosz Cégcsoport 2005. óta nyújt segítséget cégeknek, vállalkozásoknak székhelyszolgáltatásban, cégalapításban, cégmódosításban, cégeladásban és cég átvételben, illetve bélyegzőkészítésben. Magyarországon már 19 irodában állnak rendelkezésre.

A Logosz partnercége, a Stabil Kontakt Kft.

A Stabil Kontakt Kft. a Logosz Cégcsoport partnereként teljes körű könyvelési szolgáltatást nyújt az ügyfeleinek. Okleveles adótanácsadóval, könyvvizsgálóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel áll az ügyfelek rendelkezésére. Felelősségbiztosítással rendelkeznek és a szolgáltatásaikra garanciát vállalnak. A könyvelő cég a Magyar Könyvelők Országos Egyesülésének a regisztrált tagja, mellyel országos szinten, 19 irodában vehetik fel az ügyfelek a kapcsolatot.

Könyvelés Budapesten

A Stabil Kontakt Kft. nagy szaktudású és sokéves gyakorlati tapasztalattal rendelkező könyvelőket alkalmaz. A könyvelés díját az ügyféllel közösen, egyedileg alakítják ki. Nem csupán a most induló vállalkozások könyvelését vállalják, hanem a már régebb óta üzemelő cégeket is várják a szolgáltatásaikkal. Hiszen előfordulhat, hogy az adott vállalkozó nem elégedett a jelenlegi könyvelési szolgáltatásokkal, amelyet a könyvelője nyújt neki. Ebben az esetben a Stabil Kontakt Kft. munkatársai átnézik a korábbi könyvelési anyagot, kijavítják az esetleges hibákat és átveszik a további munkafolyamatokat. A vállalkozók, illetve a céget vezetők sok esetben a legnagyobb kihívásnak a jó könyvelő, illetve a jó könyvelési szolgáltatás megtalálását tartják.

Mire szükséges odafigyelni, amikor könyvelőt, könyvelő irodát keresünk? A cikk további részében kiderül, hogy mi az az 5 dolog, amire feltétlenül oda kell figyelnünk.

A garancia, a felelősségbiztosítás

A könyvelői szolgáltatás akkor megfelelő, ha garanciát vállal az elvégzett munkára és rendelkezik felelősségbiztosítással. A könyvelő vállára nagy teher nehezedik, hiszen számokkal, kimutatásokkal foglalkozik, és sok esetben súlyos anyagi vonzata is lehet a nem megfelelő munkavégzésének. A károkat természetesen ebben az esetben az adott könyvelőnek, illetve könyvelőirodának kell átvállalnia.

A szakmai tudás és a regisztráció

Az ügyfélnek azzal is tisztában kell lennie, hogy az adott könyvelőirodában dolgozó könyvelők rendelkeznek - e a szükséges végzettséggel, szakmai tapasztalattal, illetve a mérlegképes könyvelők hivatalos nyilvántartási oldalán regisztrált tagok-e.

Nem mindegy, milyen könyvelőt választunk

A könyvelőiroda, vagy könyvelő kiválasztásakor fontos szempont, hogy az adott cég milyen területen tevékenykedik és az adott könyvelőirodának van - e tapasztalata azon a téren, ami miatt könyvelőt keresünk. Azaz kérhetünk akár referenciát is, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem a mi cégünk az első olyan cégtípus, amellyel az adott könyvelő foglalkozni fog.

A szerződéskötés előtt jó, ha tisztázunk néhány dolgot

A könyvelő nagy segítség a vállalkozások, cégek számára, hiszen a könyvelés mellett, számos más szolgáltatást is végeznek, például ilyen az adózási területen történő tanácsadás. A vállalkozó szeretné az életét megkönnyíteni azzal, hogy a pénzügyi kérdéseivel nem neki, hanem egy erre szakosodott személynek, vagy szolgáltatónak kell foglalkoznia. Ezért jó, ha olyan könyvelői szolgáltatást talál, amely teljes körű számviteli szolgáltatást nyújt a cége számára.

A bizalom elengedhetetlen

A könyvelő és az ügyfél közötti bizalom nagyon lényeges, hiszen a könyvelő a jövőben az ügyfél minden kényes pénzügyi „titkával” megismerkedik, így a könyvelőt titoktartás is köti. Ez azonban még nem minden, hiszen a könyvelő és a vállalkozást, céget vezető személy rendszeresen találkozik egymással, de sok telefonhívás, e-mail váltás is lesz közöttük, ezért minden esetben a jó kapcsolat kialakítására szükséges törekedni. Az első benyomás éppen ezért nagyon lényeges mindkét fél részéről.

Kapcsolódó cikkek

A körforgás: A fenntartható gazdálkodás új dimenziója

A körforgás: A fenntartható gazdálkodás új dimenziója

A körforgás, vagy körforgásos gazdálkodás, egy fenntartható üzleti modell, amelynek célja a természeti erőforrások maximális kihasználása és a hulladék minimálisra csökkentése.

Mit tanuljunk? És miért döntsünk az egyéni vállalkozás mellett?

Mit tanuljunk? És miért döntsünk az egyéni vállalkozás mellett?

Tanuljunk hiányszakmát, és indítsunk egyéni vállalkozást.