Mit tanuljunk? És miért döntsünk az egyéni vállalkozás mellett?

Tanuljunk hiányszakmát, és indítsunk egyéni vállalkozást.
Mit tanuljunk? És miért döntsünk az egyéni vállalkozás mellett?

A jelenlegi helyzet sokak életét felforgatta. Sokan szüneteltetik a vállalkozásukat, sokan kényszerültek home office-ba és sokan vannak azok, akik elveszítették a munkájukat. Ebben a nehéz időszakban erősnek és kitartónak kell lennünk és hinnünk kell abban, hogy minden jóra fordul. Ehhez nekünk is szükséges lépéseket tennünk, hogy példát mutassunk a gyermekeinknek, hogy a saját erőfeszítéseink és tenni akarásunk a jövőben meghozza a gyümölcsét. Ha jelenleg nem dolgozunk, elgondolkodhatunk azon, hogy olyan szakmát tanulunk, ami ma hiányszakmának számít. A következő lépés lehet az egyéni vállalkozás indítása, ami szintén egy remek opció lehet, hogy az életünkre ismét pozitívan tekintsünk.

Mit tanuljunk?

Nagy dilemma lehet, hogy mit is tanuljunk felnőtt fejjel. Idősebb korunkban már nem az érzelmeink vezérelnek bennünket, mint kamaszkorunkban, hiszen most már józanul képesek vagyunk mérlegelni és próbálunk arra orientálódni, azt tanulni, amiből aztán meg is élünk.

Milyen hiányszakmák vannak? Mit érdemes tanulni? Tehetnénk fel a nagy kérdést. A munkaerő-piaci felmérésekből kiderül, hogy informatikusokra szinte mindig szükség van. És nem mindig diplomás informatikusokat keresnek. Sok esetben a gyakorlati tudás és tapasztalat sokkal többet ér, mint a diploma. Ha valamennyit konyítunk is a szakmához, akkor egy ezzel kapcsolatos képzést, játszi könnyedséggel el is végzünk.

Manapság nagy népszerűségnek örvend az ingatlanos képzés is. Egy új törvénymódosítás miatt ma csakis képesítéssel látható el a közös társasházkezelő feladat, így ma már olyan is létezik, hogy társasházkezelő szakma. Az ingatlanközvetítő képzést is sokan választják, hiszen kecsegtető a fizetés, amelyet az ingatlanosok keresnek.

A pénzügyi képzésekkel kapcsolatban azt lehet mondani, hogy szinte mindig is népszerűek voltak. Érdemes ilyen jellegű képzésen is gondolkodni, mivel a pénzügyi szakemberek napjainkban is keresettek a munkaerőpiacon.

Hiányszakmának számítanak a gépkezelői, például targoncavezetői szakmák. Ha valaki ilyen szakmát végez, akkor nagyon sokféle területen el tud helyezkedni, például az építőipar, a termelőipar, a logisztika és a kereskedelem területén is.

A szépészeti szakmákkal kapcsolatban azt gondolnánk, hogy telítettek, hogy több szépészeti szakembert nem bír el a piac. Ez egyáltalán nincs így. Manapság is keresettek a masszőrök, a kéz-és lábápoló és a műkörömépítő szakemberek.

Miért és hogyan váljunk egyéni vállalkozóvá?

Ha szeretnénk magunkat kipróbálni vállalkozóként, akkor az egyéni vállalkozás egy nagyszerű lehetőség. Az egyéni vállalkozás indításának egyik feltétele, hogy rendelkezzünk ügyfélkapu regisztrációval. Az ügyfélkapu regisztráció elvégezhető személyesen és online módon is.

Ha online szeretnénk az egyéni vállalkozást elindítani, akkor ezt megtehetjük a személyes adatok, az egyéni vállalkozás székhelye és a végezni kívánt tevékenységek megadásával.

Az egyéni vállalkozás alapítása ingyenes és az indításakor mindenképpen kötelező a székhely megjelölése. De mi is az a székhely? A 2006. évi V. 7§ (1) törvény szerint a székhely: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. Ugyanennek a törvénynek a további rendelkezése (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

Kedvező áron székhelyszolgáltatást is igénybe tudunk venni a Logosz Cégcsoportnál. A Logosz Cégcsoport más szolgáltatásokat is biztosít: cégalapítás, cégmódosítás, cég adásvétel, könyvelés és bélyegzőkészítés.

Az egyéni vállalkozás alapítása ingyenes. Illetve a vállalkozónak jelentkeznie kell a székhely szerinti Kereskedelmi és Iparkamaránál, majd évi 5000 forintos díjat kell befizetnie. Esetenként plusz költség is felmerülhet az alapítással egy időben, ilyen például a székhelyszolgáltatás díja.

Kapcsolódó cikkek

Mit tanuljunk? És miért döntsünk az egyéni vállalkozás mellett?

Mit tanuljunk? És miért döntsünk az egyéni vállalkozás mellett?

Tanuljunk hiányszakmát, és indítsunk egyéni vállalkozást.

A körforgás: A fenntartható gazdálkodás új dimenziója

A körforgás: A fenntartható gazdálkodás új dimenziója

A körforgás, vagy körforgásos gazdálkodás, egy fenntartható üzleti modell, amelynek célja a természeti erőforrások maximális kihasználása és a hulladék minimálisra csökkentése.