Zakó vagy öltöny? Erre van szükséged!

Öltöny, zakó vagy öltönyzakó? Amennyiben Te is éppen valamelyik darab vásárlása előtt állsz, biztosan találkoztál már másik két társával is. Határozottan megnehezítheti a döntést, mikor nem tudjuk melyik ruhadarab melyik, vagy hogy éppen nekünk melyikre van szükségünk. Mutatjuk Neked melyikre van szükséged!
Zakó vagy öltöny? Erre van szükséged!

Öltöny

Az öltöny például egy nadrág, mellény és zakó kombinációja, amik egyforma színűek és egyforma anyagból készülnek. Egy öltöny viselete sokkal elegánsabb és ünnepélyesebb, mint például egy zakó és nadrág együttesé. Az ünnepélyes eseményeken túl, mint például egy esküvő, egy öltöny viselete az üzleti életben is fontos szerepet játszik bankárok, ügyvédek életében.

Egy öltöny kiválasztása esetén nagy hangsúlyt kap a megfelelő méretezés és szabás. Amennyiben egy prémium öltöny vásárlására vágyunk, valamint az elegancia és a kényelem fontos szempontnak bizonyulnak választásunk során, érdemes egy méretre szabott öltönyre beruháznunk. Amennyiben viszont a megszokott konfekcióméretek általában megfelelnek, kedvezőbb áron juthatunk hozzá és minőségi öltöny kínálatból választhatunk egy márkás boltban is.

Zakó

Már tudjuk, hogy miből áll egy öltöny és, hogy a zakó egy külön ruhadarab, rátérhetünk a zakó két fajtájára: elegáns és sportos. Az elegáns zakó általában visszafogottabb, egyszínű és minőségi anyagból készül, míg sportos zakó társaik lehetnek mintásak, harsányabb színűek és készülhetnek lenből, pamutból vagy akár bársonyból, kordból is. A zakó esetében a gombok színe és anyaga is nagy szerepet játszik stílusukban, például a zakóval azonos színű gombok visszafogottabbak, formálisabbak, míg egy csontszínű gombsor inkább a casual vonalat fogja erősíteni.

Egy olyan rendezvényre például ami elegáns öltözetet kíván, akár személyes stílusunk és preferenciáink szerint is választhatunk közülük. Egy mintás, vagy különleges anyagból készült zakó segítségével kreatív csavart vihetünk öltözetünkbe, egy egyszínű, elegáns zakó viszont inkább visszafogottságot és eleganciát fog sugallni. A zakó közkedvelt előnye még, hogy szinte bármivel kombinálhatjuk: ingekkel, pólókkal, szövetnadrággal és akár egy farmerrel is párosíthatjuk, egy fiatalosabb, lezserebb stílus jegyében.

Megfelelő zakó és öltöny kiegészítők

Az öltöny és zakó stílusát nagyban befolyásolják a megfelelő kiegészítők kiválasztása is. Egy öltöny viselete megköveteli mandzsettagombok, díszzsebkendő és nyakkendő viseletét is. A kiegészítők segítségével fokozhatjuk eleganciánkat, de itt is lehetőségünk nyílik személyiségünket megcsillogtatni és választhatunk színes, mintás nyakkendőt vagy díszzsebkendőt is. Formális eseményekre természetesen egy zakó is megkívánhatja ezek viseletét, de általában rugalmasabbak. Egy minőségi óra viselete pedig mindkét opciót fel tudja dobni.

Reméljük ezután a cikk után könnyebb lesz a megfelelő öltöny vagy zakó kiválasztása! Vásárlás előtt érdemes egy márkás boltba betérni, hiszen még több segítséget és szakszerű tanácsadást kaphatunk a megfelelő ruhadarabok kiválasztásához!

Kapcsolódó cikkek

Minden, amit az ékszerek értékeléséről tudni kell

Minden, amit az ékszerek értékeléséről tudni kell

Az ékszerértékelésnek két fő típusa van, a kiskereskedelmi csereérték és a viszonteladói érték.

Top 6 szín idén nyáron  - Idén is sok szín divatos

Top 6 szín idén nyáron

Minden évnek megvannak a divatszínei. Ezek olyan színek, amelyeket a nagy divatszakértők határoznak meg. Mutatjuk is, hogy az idén, melyek lettek az év színei.

Segítünk a karikagyűrű kiválasztásában

Segítünk a karikagyűrű kiválasztásában

Amikor karikagyűrűt választasz, fontos figyelembe venni kedvesed egyéniségét, és a megfelelő szín és anyag mellett helyezni a hangsúlyt.