A legolcsóbbtól a legdrágábbig - minőségi alkoholok fogyasztása otthon

Többségünk imádja a különleges és minőségi alkoholos italokat, legyen az sör, bor, pálinka, gin vagy whisky, mindenkinek megvan a maga kedvence ízléséhez igazodva. Nem minden esetben van azonban szükségünk több tízezrekre ezeknek az italoknak a fogyasztásához, ezért hogy mindenki megtalálja a pénztárcájához legjobban illő italt, most a legolcsóbbtól a legdrágábbig - minőségi alkoholok fogyasztásáról ejtünk pár szót.
A legolcsóbbtól a legdrágábbig - minőségi alkoholok fogyasztása otthon

Sörfogyasztási szokások

Kizárólag 18 éven felüliek számára! A sörökről elmondhatjuk, hogy olyan alkoholos italok, amik rendkívül népszerűen napjaikban, valamint tág rétegben is elérhetőek, amiket megfizethető és kedvező árának köszönhet leginkább. A sörfogyasztási szokások hazánkban az alábbiak:

Különféle kutatások kimutatták, hogy a megkérdezett emberek 64 %-a baráti társasággal fogyasztja a söröket leginkább, 14%-ék párjával-élettársával iszik szívesen, valamint ismerősökkel és munkatársakkal 12% fogyasztana szívesen sört.

A csapolt söröket legszívesebben nyáron fogyasztják szívesen a megkérdezettek, akik 18 és 29 év között állnak. Megállapított még azt is, hogy ha más sörfajta kedvezőbb áron elérhető, de nem a kedvenc sörtípusa az illetőnek, akkor is inkább hű marad a saját márkájához, még akkor is, ha az drágább.

Borfogyasztás módja

Borokat számos helyen beszerezhetünk, legyen az étteremben, boltokban vagy pincészeteknél. Napjainkban az online vásárlás is egyre elterjedtebb lett a borok esetében, hiszen így könnyedén hozzájuthatunk különlegesebb fajtákhoz is.

Nagyon sokan vannak a borkedvelők körében, és köztük rengetegen tartják úgy, hogy egy jó bor:

· egészségesebb más italoknál,

· minőségi,

· felfrissítő,

· ellazít,

· harmonikus,

· étvágyat gerjeszt,

· elegáns, társasági.

A nők köreiben is nagyon elterjedtek a borok, amit nem csak ízének, hanem az ivás módjának is köszönhet, gondolunk itt egy díszes borospohárra, amiből a hölgyek is szívesebben isznak. Mi magyarok esküszünk a jó magyar borra és többnyire hűségesek is vagyunk hozzájuk, hiszen rendkívül ízletesek azok.

Pálinka fogyasztás idehaza

Napjainkban számos pálinkával találkozhatunk már az üzletek polcain, szinte minden ízben megtalálhatjuk őket, de akár házi pálinkát is beszerezhetünk csak ne felejtsük el, hogy azok általában erősebbek mint a boltban kaphatók, ezért csak óvatosan a fogyasztásukkal.

Kóstolását illetően sokban hasonlít a borhoz mivel itt is a színt, illatot, tisztaságot vizsgáljuk, majd kortyonként fogyasztjuk az italt, majd az üres pohár illatát is szagoljuk meg ivás után, hiszen ilyenkor érezhetjük csak igazán a száraz illatát.

Whisky fogyasztási szokások

Whisky esetében az egyik legnagyobb vita a helyes fogyasztásnál van, mivel sokan állítják, hogy vízzel jobb a whisky, de rengetegen vannak ez ellen is, így fogyasztását illetően, ha még nem kóstoltuk, próbáljuk ki mind a két fogyasztási módszert.

Gin fogyasztási szokások

A gin egy olyan ital, amit egyaránt szívesen fogyasztanak keverve, de akár önmagában is, hazánkban a legismertebb a gin és tonik kombináció, aminek érdekessége, hogy régen azért is fogyasztották, hogy megelőzzék a maláriát. Hatalmas előnye a ginnek, hogy mi magunk is megízesíthetjük otthon, amihez nem kell mást tennünk, mint néhány gin fűszert webáruházból berendelnünk és egy desztilláló üveg segítségével mi magunk is hozzáadhatjuk a magunk szájunk ízét.

Összegezve

Tehát abban az esetben, ha valami olcsóbb minőségi szeszes italra vágyunk nézzünk körbe a sörök között, hiszen itt is rengeteg ízzel találkozhatunk, de ha úgy érezzük, hogy kicsit drágább italt is megengedhetünk magunknak, akkor mindenképp jó megoldást nyújtanak a borok, pálinkák, whiskyk és a ginek.

Kapcsolódó cikkek

Az önmagunkkal való foglalkozás és a wellness - Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak? – típusai.

Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak?

A lélek gondozása nagyon fontos, de ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, összhangban kell lennünk önmagunkkal. Mutatjuk is, hogyan.

Milyen gyakran kell meditálni?

Milyen gyakran kell meditálni?

A kezdőknek nem szabad rögtön belevágniuk a maratoni meditációba.

5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

Akár szivárgás javításáról, akár medenceszűrő telepítéséről van szó, egy vízvezeték-szerelő szerszámosládájában valószínűleg legalább 5 kéziszerszám található.