3 rossz szokás, amely árt a szépségnek

Minden nő szép akar lenni. Nem csak egyes időszakokban, hanem mindig. A kamasz is, a fiatal is, és bizony még idős korunkban is szeretnénk nem csak magunknak, hanem másoknak is tetszeni. Az öregedés, egy természetes folyamat. Nem állíthatjuk meg, nincs fiatalság forrása, amelynek vízéből ihatunk, de sokat tehetünk annak érdekében, hogy lelassítsuk ezeket a folyamatokat, hogy letagadjunk néhány évet a valódi korunkból. Mi szükséges ehhez? Mit tegyünk, és mit ne csináljunk, hogyha szeretnénk sokáig szépek és üdék maradni? Erre adunk néhány választ.
A szépségünk megőrzése - 3 rossz szokás, amely árt a szépségnek – 3 egyszerű lépéssel.

1. A szépség és a túlsúly

Nem csak a modellalkatú nők lehetnek szépek. Ez tény. Nagyon sok olyan nőt ismerek, akik néhány plusz kiló ellenére is csodaszépek, gyönyörű a bőrük és nem látszanak betegnek. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy a túlsúly veszélyes. Veszélyes, mert olyan alattomos betegségek alakulhatnak ki, mint a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség. Ezek a betegségek nem csak az életminőséget rontják, de a szépségnek is ártanak, hiszen például a cukorbetegségnek rengeteg szövődménye van, ami valóban tönkreteszi a bőrt, az ereket. Nem beszélve arról, hogyha valaki akármelyik betegségben is szenved, nem tud úgy és annyit mozogni, amennyit szeretne, ez elhízáshoz is vezethet, amivel egy ördögi körbe kerül. Sokkal jobb tehát tenni valamit, valamit, amivel megelőzhetjük ezeket a betegségeket.

2. Túl sok napozás

Szép az egyenletesen barnult bőr, de sok veszélyt is hordoz magában, ha felelőtlenül napozunk, és minden nyáron leégünk, azaz nem figyelünk a káros hatású UV-sugárzás kivédésre. A túlzásba vitt napozás is árt a bőrnek, hiszen sokkal hamarabb ráncosodik, a napsugárzásnak kitett bőr elszíneződéseket és foltokat okoz a bőrön, amely szintén csak árt a szépségnek. Nem beszélve arról, hogy a sorozatos leégés bőrrákot is okozhat. Azoknak, akiknek anyajegyek is borítják a testüket – márpedig ritka az olyan ember, akin nincsenek anyajegyek – fokozottabb óvatossággal napozzanak, hiszen még nagyobb az esélyük valamilyen bőrbetegség kialakulására.

3. Táplálkozzunk egészségesen, a nasit felejtsük el

Amennyiben egészségesen és kiegyensúlyozottan étkezünk, úgy mindig olyan tápanyagokat veszünk magunkhoz, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Minél több zöldséget és egészséges magvakat, dióféléket eszünk, annál kevésbé kívánjuk az egészségtelen nassolnivalókat, amelyek csak üres kalóriákat tartalmaznak, megemelik a vércukorszintet és egy ördögi tőrbe csalnak bennünket. Ráadásul ezek a nem természetes táplálékok annyi és olyan sokféle adalékanyagot tartalmaznak, amelyek nagyon károsan hatnak az egészségre. Minél kevesebb ilyen terméket fogyasztunk, annál egészségesebbek maradhatunk. Márpedig, ha betegek vagyunk, az a külsőnkön is hamar meglátszik, hiszen a betegség gyulladással és fájdalommal is jár, és ezek ártanak a szépségnek is.

Kapcsolódó cikkek

Az önmagunkkal való foglalkozás és a wellness - Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak? – típusai.

Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak?

A lélek gondozása nagyon fontos, de ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, összhangban kell lennünk önmagunkkal. Mutatjuk is, hogyan.

A szépségünk megőrzése - 3 rossz szokás, amely árt a szépségnek – 3 egyszerű lépéssel.

3 rossz szokás, amely árt a szépségnek

A szépség mulandó. Azonban nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy sokáig szépek maradjunk. A cikkben 3 olyan dolgot mutatunk be, amelyek segítenek a szépségünk megőrzésében.