Klasszikus menyasszonyi ruha kiegészítők: kesztyű és öv

A különböző esküvői kiegészítők lehetőséget adnak a menyasszonynak arra, hogy saját egyedi stílusát kifejezze a megjelenése által.
Klasszikus menyasszonyi ruha kiegészítők: kesztyű és öv

Ha tudatosan válogatunk, akkor a finom részletek lélegzetállító és izgalmas összhatást eredményezhetnek.

Sokféle formában és stílusban találunk magunknak esküvői kiegészítőket, legyen szó hagyományos fehér ruháról vagy merész színekről, az apró kellékek révén rengeteget hangolhatunk a végső összképen.

Vintage stílus

Az esküvői kiegészítők nemcsak a menyasszony öltözékének fontos részei, hanem gyakran hordoznak egyfajta érzelmi értéket is. Sok menyasszony visel például olyan ékszert, ami egy személyes örökség része, és generációk óta örökítik át egymásnak a család női tagjai. Különösen azóta, hogy a vintage stílus előtérbe került, a menyasszonyok előszeretettel helyezik fel magukra a nagymamájuk által viselt nyakéket vagy fülbevalót.

Fontos, hogy a menyasszonyi kiegészítő harmonizáljon a ruha stílusával, ez a legalapvetőbb szempont. Ne essünk továbbá túlzásokba, ugyanis az apróbb elemek túlhalmozása fordítva is elsülhet, és giccses hatást kelthet, vagy túlságosan leveheti a fókuszt az esküvői ruháról, és a menyasszony természetes szépségéről.

A nyakékeken, fátylakon és egyéb fejdíszeken túl létezik két kiegészítő, melyekről gyakran megfeledkezünk, pedig meglehetősen divatos és izgalmas darabokról van szó. A menyasszonyi öv és kesztyű unikális hangulattal járul hozzá a sziluettünkhöz, érdemes kísérletezni velük, ha valami merőben szokatlant, és mégis klasszikus és nőies kelléket keresünk az öltözékünkhöz.

Egy elegáns és kifinomult elem: a menyasszonyi öv

A menyasszonyi öv a ruha díszítésének egyedi és vonzó módja. A legklasszikusabb változatoktól kezdve a merész és modern övekig számtalan lehetőség közül válogathatunk. A finom csipke öv romantikus és vintage hangulatot teremt, míg a kristályokkal díszített öv ragyogást és eleganciát sugároz. Az egyszerű és minimalista stílusú esküvői ruhákhoz egy elegáns és díszítő öv hozzáadhat egy kis extra csillogást és izgalmat, a bohém esküvői öltözékekhez pedig remekül passzolnak az egyszerűbb, természetes anyagokból készült övek. Lehet maga az öv a teljes sziluett középpontjában, ilyenkor ügyeljünk rá, hogy más elemek ne vonják el a figyelmet a kiegészítőről.

Az öv nemcsak stílusban, hanem színben is harmonizálhat az esküvői ruhával, ami nem feltétlenül jelent színazonosságot, mivel megesik, hogy egy adott színű menyasszonyi ruha egy merőben más árnyalatot kíván kiegészítésül. Azonban gondoljunk csak arra, hogy például milyen nagyszerűen mutat egy fehér ruhakölteményen egy gyönyörűen és aprólékosan kidolgozott arany színű menyasszonyi öv.

Ráadásul egy szép öv nem csupán mint díszítőelem alkothat harmonikus egységet a menyasszonyi ruha stílusával, hanem fontos szerepet tölt be az alakformálásban. Egy öv viselésével csodásan kihangsúlyozhatjuk a derékvonalat, és még nőiesebbé varázsolhatjuk a sziluettünket.

Tradicionális és modern egyszerre: a menyasszonyi kesztyű

A menyasszonyi kesztyűk régen a stílus és az elegancia megtestesítői voltak. A régi időkben a kesztyűk viselése az udvariasság és a finomság jele volt, és az esküvői megjelenés nélkülözhetetlen részét képezték. A hagyomány tovább folytatódik a jelenben: szerencsére a menyasszonyi kesztyűk ismét visszatértek, hogy újra meghódítsák a modern esküvői divatot.

A kesztyűk lehetnek hosszúak, elérhetnek nem csupán a könyék, de akár a váll vonaláig is, ugyanakkor nagyon sikkes és modern választás egy rövid kesztyű, különösen, ha az art deco, vagy egyéb vintage stílus ad keretet a megjelenésünk számára. Az egyenes szegéllyel rendelkező kesztyűk mellett választhatunk fodros vagy csipkedíszítésű változatokat is, amelyek romantikus és kifinomult hatást keltenek. Szerencsére itt is meglehetősen gazdag választékra számíthatunk, ami az anyaghasználatot illeti: szatén, csipke, bársony - csak hogy néhányat említsünk a lehetőségek tárházából.

Fontos figyelembe venni a menyasszonyi ruha stílusát és jellegét a kesztyűk kiválasztásakor. A hercegnő stílusú ruhákhoz például hosszabb, elegáns, klasszikus kesztyűk illenek, melyek felerősítik a varázslatosan nőies hangulatot. Az egyszerűbb vonalú ruhákhoz rövidebb és letisztultabb kesztyűk választása javasolt. Az összhang és harmónia a kesztyűk és a menyasszonyi ruha között rendkívül fontos ahhoz, hogy a teljes megjelenés egységes és kiegyensúlyozott legyen.

A kesztyűk nem csupán az eleganciát erősítik, hanem praktikus célokat is szolgálnak. Megvédhetik a kezeket a hidegtől vagy az allergén anyagoktól ( például a dekorációs elemként elhelyezett virágos pollenjétől). A kesztyű tehát segíthet megőrizni a kéz és a köröm tisztaságát és szépségét a ceremónia és ünnepség végéig. Ha az esküvő hideg időszakban vagy hűvös helyszínen zajlik, a kesztyűk melegen tartják a menyasszony kezét, ami az esküvői fotózást is kényelmessé teszi.

Az Almássy Éva esküvői ruha szalon kínálatában nem csupán gazdag menyasszonyi ruha kínálat vár minket; a kiegészítők között is megtaláljuk az ízlésünkhöz igazodó darabokat. A ruhapróba során a legapróbb részlet is a helyére kerül, hogy a végső összhatás azt nyújtsa a számunkra, amit elképzeltünk.

Kapcsolódó cikkek

Klasszikus menyasszonyi ruha kiegészítők: kesztyű és öv

Klasszikus menyasszonyi ruha kiegészítők: kesztyű és öv

A különböző esküvői kiegészítők lehetőséget adnak a menyasszonynak arra, hogy saját egyedi stílusát kifejezze a megjelenése által.