Érdekes statisztikák a labdarúgás világából

Újra érdekes statisztikákat gyűjtöttünk össze, ezúttal a játékosok piaci értékére koncentráltunk, méghozzá a kapusok között.
A legértékesebb fiatal kapusok

Minden idők legértékesebb 20 év alatti kapus listáját, Gianluigi Donnarumma vezeti, aki 2017 decemberének a végén 18 évesen 40 millió eurót ért, ezzel magasan vezeti ezt a kategóriát. Donnarumma immár 21 évesen 60 millió eurót ér, amivel jelenleg a 4. legértékesebb kapus a világon. A lista második helyezettje Alban Lafont, aki jelenleg az FC Nantes hálóőre, viszont 19 évesen még a Toulouse színeiben futott be, ahol 2018 januárjában 18 millió eurót ért a piacon. Lafont egyenlőre nem futotta be azt a karriert, amit a 2018-as értéke predesztinált, jelenleg 12 éves 11 millióra csúszott vissza az értéke. A harmadik helyen De Gea található, aki 2010-ben az Atlético Madridban 19 évesen 12 millió eurót ért, ez a szám ma már biztosan sokkal magasabb lett volna. De Gea mostanában elég nagy hullámvölgybe van, ez mutatja az is, hogy az utóbbi két évben 70 millióról 40-re csúszott vissza az értéke. A spanyol hálóőr még így is a világ 7. legértékesebb kapus. De Gea után egy másik volt Atlético Madridos hálóőr van, méghozza Thibaut Courtois, aki egy jó szezonon van túl a Real Madridban és a bajnoki cím mellett, a clean sheet listán is nagyon jól teljesített.

Ha ugyanezt a kategóriát vesszük figyelembe magyar játékosoknál, ott Megyeri Balázs található az élen, még 2010-ből a Fradi színeiben szerezte meg az első helyet, ahonnan azóta nem sikerült leszorítani ezen a listán. Megyeri jelenleg az 5. legértékesebb magyar kapus. A második helyen szintén egy egykori FTC kapus van, Jova Levente 2012-ben volt 19 éves, és ekkor 200 ezer euró volt a piaci értéke a zöld-fehéreknél, amivel ő minden idők második legértékesebb 20 éven aluli magyar kapusa. A harmadik hely elég aktuális, hiszen Uram János a Békéscsaba hálóőre jött be ide, méghozzá 2020 július végén jött fel a dobogóra a 19 éves játékos, róla még biztosan fogunk hallani.

Kapcsolódó cikkek

A legértékesebb fiatal kapusok

Érdekes statisztikák a labdarúgás világából

Újra érdekes statisztikákat gyűjtöttünk össze, ezúttal a játékosok piaci értékére koncentráltunk, méghozzá a kapusok között.

Az év gólvágói

Az év legjobb gólvágó triói

Körülnéztünk, hogy mely csapatokban voltak az év legjobb támadó triói az idei évben a top ligákat figyelembe véve. Beszámítottuk a bajnokság mérkőzéseit, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga összecsapásait is.

Minden, amit a jó SUP evezőről tudni akartál!

Minden, amit a jó SUP evezőről tudni akartál!

A vízi sportok között egyre népszerűbbnek számít mostanság az SUP-ozás, tehát az állva evezés.