A szezon felfedezettjei

A szezon felfedezettjeit ezúttal szigorúan számok alapján nézzük át, a lista a játékosok piaci értékének a növekedéséből állt össze. Nagyrészben természetesen fiatal játékosok vannak a lista elején, de vannak olyanok akik 26-27 évesen is megtudták növelni komolyan az értéküket.
Felfedezettek az szezonban

Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy ha fiatal tehetségekről és felfedezettekről van szó, akkor Erling Haaland minden ilyen kategóriát megnyer, de ez az év legvégére megváltozott és lecsúszott a második helyre ezen a listán. Méghozzá a Bajnokok Ligáját nyerő kanadai Alphonso Davies vett át az első helyet, aki 60 millió euróra növelte az értékét, méghozzá egy 140%-os növekedést produkálva ezzel. Davies 35 millióval tolta feljebb az értékét a parádés idei teljesítményével, így 7 millióval maga mögé szorította a norvég gólvágót. Haaland így sem panaszkodhat, jelenleg 72 millió euró az értéke és 27 milliós növekedést tett le az asztalra idén a jó teljesítményének köszönhetően. Haaland már előtte is azért komoly értékkel bírt, de ez a 60 %-os növekedés így is nagyon szép tőle.

A harmadik helyen egy nem a fiatal éveit töltő labdarúgó található, a 26 éves Lucas Ocampos nagyszerű szezonon van túl a Sevilla csapatában, és a 25 milliós értékét 50 millióra tornázta fel, mintegy 100%-os növekedést produkálva. És több további olyan játékos is akad, akinek az értéke 25 millióval lett több. Ocampos csapattársa a 27 éves Diego Carlos is ebbe a kategóriába tartozik, szintén 25 millióról lett 50 az értéke, és Renan Lodi az Atlético Madrid játékosa is ugyanezeket a számokat hozz.

Ezután egy újabb nagyon fiatal játékos következik, a Manchester Unitedbe egyre fontosabb láncszemmé váló Mason Greenwood 20 millió eurós értékét 45 millióra tornázta fel, ez egy 125%-os növekedés és a 18 éves játékosnak innen még bőven feljebb van a potenciálja.

Ha a növekedés százalékos mértékét figyeljük és azokat a játékosokat vesszük csak figyelembe, akiknek a jelenlegi értékékük eléri legalább a 20 milllió eurót, akkor a Leverkusen a 21 éves Edmond Tapsoba található legelöl, aki 388,9 %-os növekedést ért el idén, 17,5 millióm eurót nőtt az értéke, ami így jelenleg 22 milliónál tart.

TOP 10:

1. Alphonso Davies +35 millió euró
2. Erling Haaland +27 millió euró
3. Lucas Ocampos +25 millió euró
4. Diego Carlos +25 millió euró
5. Renan Lodi +25 millió euró
6. Mason Greenwood +25 millió euró
7. Alessandro Bastoni +22 millió euró
8. Bukaya Saka +22 millió euró
9. Theo Hernández +20 millió euró
10. Marcos Llorente +20 millió euró

Kapcsolódó cikkek

Az év gólvágói

Az év legjobb gólvágó triói

Körülnéztünk, hogy mely csapatokban voltak az év legjobb támadó triói az idei évben a top ligákat figyelembe véve. Beszámítottuk a bajnokság mérkőzéseit, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga összecsapásait is.

A legértékesebb fiatal kapusok

Érdekes statisztikák a labdarúgás világából

Újra érdekes statisztikákat gyűjtöttünk össze, ezúttal a játékosok piaci értékére koncentráltunk, méghozzá a kapusok között.

Melyik izmokat hozzuk működésbe biciklizés közben?

Melyik izmokat hozzuk működésbe biciklizés közben?

Sokan nem gondolnánk, hogy milyen összetett izommunkára van szükség kerékpározás közben.