Öt szabály a sportfogadási esélyek növelésére

Ha a sportfogadások terepét érintjük, tudomásul kell vennünk, hogy egyesek sikert sikerre halmoznak, míg mások egyszerűen folyamatosan kapufát rúgnak.
Öt szabály a sportfogadási esélyek növelésére

C'est la vie – mondaná erre egy francia, amit magyar fordításban egyszerűen úgy nyugtázhatunk, hogy ilyen az élet! A sportfogadás nagyon szórakoztató tud lenni, ha a fogadások bejönnek. És bár a sportfogadások világában nincs mód a siker garantálására, vannak bizonyos metódusok, amelyekkel javíthatod az esélyeidet. A következőkben az ilyenkor követendő leghasznosabb fogadási szabályokat tekintjük át, amiket nem árt, ha magadévá teszel. Tarts velünk!

1. Kövesd nyomon az eseményeket

Magától értetődő, hogy hosszútávon kifizetődő, ha tudod, hogy mire fogadsz. Például, ha szereted a focit, és ez az egyetlen sport, amit úgy igazán szemmel tartasz, akkor nincs nagy értelme, mondjuk egy teniszeredményre tippelni, és pusztán a hallomásos ismereteidet felhasználni egy fogadási döntés meghozatalához. Ha sportfogadásra adod a fejed, tedd mindezt úgy, hogy előzetesben tájékozódsz a történtekről. Mindig hasznos, ha tisztában vagy vele, hogy a favorizált csapat vagy játékos éppen milyen formában van, végtére is, a sport nem véletlenszerű események halmaza, mint mondjuk a rulett, ezért hozd ki a lehető legtöbbet ebből a potenciális előnyből, amikor eltökéled magad egy fogadásra.

2. Legyél naprakész

Az előző ponthoz hasonlóan hasznos az is, ha legyél vagy az aktuális sporthírekkel. Teszem azt, ha egy fontos játékos megsérült, vagy összeveszett a menedzserrel, ez elég lényeges információnak bizonyulhat a közelgő mérkőzésekre vonatkozó fogadások tervezésekor. Nem kell, hogy a nap 24 órájából 24-et a sportcsatornák előtt tölts, de mindig célravezető, ha megnézed a csapat pillanatnyi híreit, mielőtt tétet teszel.

3. Tudd, hogy mit akarsz

Egy másik fontos szempont, amit figyelembe kell venned a fogadáskor, az a végkifejlet, amit el szeretnél érni. Vannak fogadások élőben, amik hatalmas nyereményekkel összekötött opciókat kínálnak, nyilván nem túl nagy nyerési eséllyel, fogalmazzunk inkább úgy, hogy nullához konvergáló győzelmi sansszal. Persze eszméletlen adrenalinbomba egy ilyenbe belemenni, mert kecsegtető az álomdiadal eshetősége, de ilyenkor tisztában kell lennünk azzal, hogy kifejezetten a szerencse gyermekei vagyunk, ha ténylegesen az ölünkbe pottyan a főnyeremény. Ha azonban inkább a realitásokra játszol, és megelégszel kisebb összegekkel is, akkor tudd, hogy valószínűleg többször fogsz győzedelmeskedni, de a megnyert összeg sosem lesz olyan csábítóan magával ragadó. Ellenben sokkal gyakrabban tudsz játszani, és ugye jól tudjuk, hogy sok kicsi sokra megy. Győződj meg arról, hogy melyik fogadási verzió illik inkább a személyiségedhez, és alakítsd eszerint a játékstílusodat.

4. Először gondolkodj

Hasonlóképpen, sose hagyd, hogy a kínált esélyek befolyásolják a döntéseidet. Először határozd el, hogy szerinted mi a legvalószínűbb eredmény, utána keresd meg az ésszerűnek titulált potenciálokat. Ne kövesd el azt a gyakori hibát, hogy keresgélsz a fogadási lehetőségek között, majd utána próbálod igazolni őket. Először gondolkodj, aztán fogadj!

5. Fogadj felelősséggel

Magától értetődik, hogy a fogadások legfontosabb szabálya, hogy mindig a biztonságot és a felelősségteljes játékot szem előtt tartva csináld. Soha ne fogadj többet, mint amennyit megengedhetsz magadnak, hogy elveszíts, és ne tekintsd a fogadást pénzszerzési módszernek. Ennek egyértelműen egy szórakoztató élménynek kell lennie, és persze a beinjektált összeggel növelheted a játék vagy esemény élvezetét. Természetesen szuper érzés, ha megnyerjük a fogadásainkat, de soha ne hozd magad egy esetleges vereséggel slamasztikába.

Forrás: sajtóközlemény, 2020. január 10.

Kapcsolódó cikkek

Miben jobb a kettlebell, mint a hagyományos súlyok?

Miben jobb a kettlebell, mint a hagyományos súlyok?

Nem is gondolnád, mennyit tehet ez az eszköz a fejlődésedért.

A legértékesebb fiatal kapusok

Érdekes statisztikák a labdarúgás világából

Újra érdekes statisztikákat gyűjtöttünk össze, ezúttal a játékosok piaci értékére koncentráltunk, méghozzá a kapusok között.

Felfedezettek az szezonban

A szezon felfedezettjei

A szezon felfedezettjeit ezúttal szigorúan számok alapján nézzük át, a lista a játékosok piaci értékének a növekedéséből állt össze.