Minden, amit a jó SUP evezőről tudni akartál!

A vízi sportok között egyre népszerűbbnek számít mostanság az SUP-ozás, tehát az állva evezés.
Minden, amit a jó SUP evezőről tudni akartál!

Ezen nem is csodálkozhatunk igazán, hiszen ez a sportág nem csupán rendkívül szórakoztató, de komoly mértékben képes javítani koordinációnkat is. Azonban ahhoz, hogy valóban élvezetes legyen számunkra a SUP-ozás, a megfelelő felszerelés elengedhetetlen. Nézzük meg tehát, hogy mire érdemes odafigyelnünk a SUP evező kiválasztása során!

Milyen anyagból készült evezőt érdemes választanunk?

A SUP-ozás kapcsán az evező anyagának kiválasztása kritikus szempont, ha valóban kellemes élményeket szeretnénk a vízen. Ma már számtalan különféle anyagból készítenek SUP evezőket, tehát bőven akad miből válogatnunk. Az anyagválasztás azonban leginkább az evező súlya miatt fontos, hiszen ha több időt töltünk a vízen, akkor eléggé meg tudunk érezni már akár pár dekányi különbséget is. Ha szétnézünk kicsit a kínálatban, látni fogjuk, hogy műanyagból és alumíniumból készült evezők számítanak a legolcsóbbnak – azonban ezek a legnehezebbek is. Amennyiben tehát nem vagyunk kifejezetten jó kondícióban, akkor sokkal jobban járunk, ha kicsit többet költünk a SUP evező vásárlásakor. Egy drágább karbon- vagy üvegszálas evező lehet, hogy többe kerül, ugyanakkor sokkal kellemesebbé teheti számunkra a SUP-ozást.

Állítható méretű vagy fix evező?

Az árak tekintetében az fix hosszal rendelkező evezők sokkal kedvezőbbek lehetnek, ezek között azonban nem mindig találjunk majd meg a számunkra ideális méretet. Tehát amennyiben úgy döntünk, hogy ezek közül választunk, talán saját magunknak kell majd „méretre szabni” az evező nyelének hosszúságát. Az állítható nyéllel rendelkező evezők általában drágább árkategóriába tartoznak, viszont ezeknek több előnye is van. Egyrészt pontosan be tudjuk lőni a számunkra megfelelő nyélhosszúságot velük, másrészt pedig így nem csupán saját használatra ideálisak – tehát nyugodtan tudja használni az adott evezőt a család más tagja is.

Figyeljünk a minőségre

A SUP egy olyan vízi sport, ahol elengedhetetlen a megfelelő minőségű felszerelés a biztonságos gyakorláshoz. Éppen ezért nem csupán az evező hosszára és anyagára érdemes odafigyelnünk, hanem annak minőségére. Tehát amennyiben csak tehetjük, mindenképp olyan elismert márka termékei közül válogassunk, amely valóban szavatolja számunkra a tartós és biztonságos eszközöket.

Kapcsolódó cikkek

Öt szabály a sportfogadási esélyek növelésére

Öt szabály a sportfogadási esélyek növelésére

Ha a sportfogadások terepét érintjük, tudomásul kell vennünk, hogy egyesek sikert sikerre halmoznak, míg mások egyszerűen folyamatosan kapufát rúgnak.

Mi a különbség a szabadtéri futás és a futópadok használata között?

Mi a különbség a szabadtéri futás és a futópadok használata között?

Mint személyi edző, fontosnak tartom, hogy megértsd a különbségeket a szabadtéri futás és a futópadok használata között.

A legértékesebb fiatal kapusok

Érdekes statisztikák a labdarúgás világából

Újra érdekes statisztikákat gyűjtöttünk össze, ezúttal a játékosok piaci értékére koncentráltunk, méghozzá a kapusok között.