Érdekes statisztikák a labdarúgás világából

Újra érdekes statisztikákat gyűjtöttünk össze, ezúttal a játékosok piaci értékére koncentráltunk, méghozzá a kapusok között.
A legértékesebb fiatal kapusok

Minden idők legértékesebb 20 év alatti kapus listáját, Gianluigi Donnarumma vezeti, aki 2017 decemberének a végén 18 évesen 40 millió eurót ért, ezzel magasan vezeti ezt a kategóriát. Donnarumma immár 21 évesen 60 millió eurót ér, amivel jelenleg a 4. legértékesebb kapus a világon. A lista második helyezettje Alban Lafont, aki jelenleg az FC Nantes hálóőre, viszont 19 évesen még a Toulouse színeiben futott be, ahol 2018 januárjában 18 millió eurót ért a piacon. Lafont egyenlőre nem futotta be azt a karriert, amit a 2018-as értéke predesztinált, jelenleg 12 éves 11 millióra csúszott vissza az értéke. A harmadik helyen De Gea található, aki 2010-ben az Atlético Madridban 19 évesen 12 millió eurót ért, ez a szám ma már biztosan sokkal magasabb lett volna. De Gea mostanában elég nagy hullámvölgybe van, ez mutatja az is, hogy az utóbbi két évben 70 millióról 40-re csúszott vissza az értéke. A spanyol hálóőr még így is a világ 7. legértékesebb kapus. De Gea után egy másik volt Atlético Madridos hálóőr van, méghozza Thibaut Courtois, aki egy jó szezonon van túl a Real Madridban és a bajnoki cím mellett, a clean sheet listán is nagyon jól teljesített.

Ha ugyanezt a kategóriát vesszük figyelembe magyar játékosoknál, ott Megyeri Balázs található az élen, még 2010-ből a Fradi színeiben szerezte meg az első helyet, ahonnan azóta nem sikerült leszorítani ezen a listán. Megyeri jelenleg az 5. legértékesebb magyar kapus. A második helyen szintén egy egykori FTC kapus van, Jova Levente 2012-ben volt 19 éves, és ekkor 200 ezer euró volt a piaci értéke a zöld-fehéreknél, amivel ő minden idők második legértékesebb 20 éven aluli magyar kapusa. A harmadik hely elég aktuális, hiszen Uram János a Békéscsaba hálóőre jött be ide, méghozzá 2020 július végén jött fel a dobogóra a 19 éves játékos, róla még biztosan fogunk hallani.

Kapcsolódó cikkek

Az év gólvágói

Az év legjobb gólvágó triói

Körülnéztünk, hogy mely csapatokban voltak az év legjobb támadó triói az idei évben a top ligákat figyelembe véve. Beszámítottuk a bajnokság mérkőzéseit, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga összecsapásait is.

Melyik izmokat hozzuk működésbe biciklizés közben?

Melyik izmokat hozzuk működésbe biciklizés közben?

Sokan nem gondolnánk, hogy milyen összetett izommunkára van szükség kerékpározás közben.

A legértékesebb fiatal kapusok

Érdekes statisztikák a labdarúgás világából

Újra érdekes statisztikákat gyűjtöttünk össze, ezúttal a játékosok piaci értékére koncentráltunk, méghozzá a kapusok között.