Életmódváltás 5 egyszerű tippel. Kezdő lépések

Nyugalomra vágysz? Szeretnél lefogyni? A jövőben azt tervezed, hogy többet sportolsz majd? Nehezen veszed rá magad az újításokra, a változtatásokra? Sokan vannak így ezzel, sokan érzik azt, hogy szükségük lenne a kezdő lökésre, valamilyen hasznos tanácsra, életmód tippekre. Olyan tippekre, amelyek megoldást nyújtanak az egészségesebb életmódhoz. A cikkben most ilyen tippeket olvashatsz. Nem kell mindet betartani, de sok a segítségedre lehet, amikor végre úgy határozol, hogy ideje véget vetni a lustaságnak és ideje belevágni egy új, egy egészségesebb és egy jobb életbe.
Az életmódváltás kezdeti lépései - Életmódváltás 5 egyszerű tippel. Kezdő lépések – nem is olyan egyszerűek.

1. A zene és a meditáció segít

Amennyiben még nem sikerült kellőképpen ráhangolódni az életmódváltásra, úgy a legjobb, amit tehetsz, hogy nyugtató zenét hallgatsz, de a rendszeres meditáció is nagyon pozitívan hat az elmére. A meditálás segíthet ráhangolódni az új életre, legalábbis sokkal könnyebb lesz a segítségével az első lépéseket megtenni.

2. Le a káros szenvedéllyel!

Ha egyébként is ideges típus vagy, és az életmódváltás gondolata is feszültséget kelt benned, akkor lehet, hogy más gond is van a háttérben. Először csökkentsd a napi elszívott cigaretták számát és minimalizáld a kávéfogyasztásodat, majd próbálj felhagyni mindkét káros szenvedéllyel. Köztudott, hogy mindkettő, azaz a nikotin és a koffein is stimuláns hatással rendelkezik. Ezek kezdetben, az első percekben valóban felpörgetnek, aztán még feszültebbé, szorongóbbá tesznek. Az egészséges életmódba nem tartozhatnak bele, így ha másként nem megy, kérj segítséget a leszokáshoz.

3. Bízz az illóolajok erejében!

A stressz és szorongás veszélyes. Nem csak azért, mert a stressz miatt nem vagyunk eléggé hatékonyak, hanem azért is, mert a folyamatos idegeskedés miatt nem étkezünk rendesen, nem alszunk eleget, és aki stresszes, nem igazán a sport és az az egészséges életvitel jár a fejében. Sokkal inkább a problémán való agyalás, ami viszont nyomot hagy a lelkiállapoton és még betegségeket is okozhat.

Használj illóolajokat, használd az aromaterápia áldásos hatásait, amennyiben túlságos szorongó vagy és túlságosan stresszes az életed. A levendula illóolaja megnyugtat, de lefekvés előtt használhatod a kamilla illóolajat is, hiszen segít álomba szenderülni és csökkenti az ingerlékenységet. Ha sokat idegeskedsz, a citromfű lélekgyógyító erejére is számíthatsz.

4. A kreatív tevékenységek is oldják a stresszt

Ahhoz, hogy az életmódváltás sikeres legyen, első lépésként hangulatot kell teremteni hozzá. Ezt nem csak az illóolajokkal, nem csak a meditációval érheted el, hanem azzal is, ha valamilyen kreatív tevékenységgel kötöd le a figyelmedet. Lehet ez rajzolás, festés, kézműveskedés, de még a főzés és sütés is annak számít. Ez utóbbi már csak azért is nagyon hasznos, mert az egészséges ételek elkészítésével megkönnyíted az életmódváltást, azaz ha szereted az általad elkészített finom és egészséges ételeket, akkor ez is segíthet a fogyásban, az egészséges táplálkozás megvalósításában.

5. Sétálj a természetben

A természet is nyugtató hatással van ránk, emberekre. Ha úgy érzed, hogy már semmi sem segít, akkor vonulj el a természetbe, sétálj nagyokat és élvezd a csendet, ami körülvesz. Már az első percekben észre fogod venni, hogy a madárdal, a természet apró neszei, milyen csodás hatással van a testre, az elmére és a lélekre.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan segíthető elő a mell ciszta felszívódása?

Hogyan segíthető elő a mell ciszta felszívódása?

A mell ciszta sajnos egyre több hölgy esetén jelentkezik napjainkban, így a téma nem is lehetne aktuálisabb.

Az önmagunkkal való foglalkozás és a wellness - Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak? – típusai.

Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak?

A lélek gondozása nagyon fontos, de ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, összhangban kell lennünk önmagunkkal. Mutatjuk is, hogyan.

Hogyan tegyél a környezetedért, ha utazásra mész?

Hogyan tegyél a környezetedért, ha utazásra mész?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy hogyan tegyünk a környezetünkért, ha utazásra megyünk, vagy esetleg csak kiránduláson gondolkodnánk.