5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

Akár szivárgás javításáról, akár medenceszűrő telepítéséről van szó, egy vízvezeték-szerelő szerszámosládájában valószínűleg legalább 5 kéziszerszám található.
5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

Míg a legtöbb ember a legtöbb feladatot meg tudja oldani, másoknak több segítségre lehet szükségük. Ezek a kéziszerszámok számos vízvezeték-szerelési szakterületet lefednek, és hasznosak lehetnek kereskedelmi, lakossági és szervizprojekteknél. Az alábbiakban 5 olyan kéziszerszámot mutatunk be, amelyre minden vízvezeték-szerelőnek szüksége van:

Csővágó: Ez a szerszám, amely úgy néz ki, mint egy C-fogó, darabokra vágja a rézcsöveket nagyobb erőfeszítés nélkül. A vízvezeték-szerelőnek rendelkeznie kell egy szabványméretű csővágóval, valamint egy szűk helyeken való munkavégzéshez szükséges minivágóval. A csővágók segítenek a vízvezeték-szerelőknek a csövek összekötésében is, mivel a vékony fémpenge megakadályozza, hogy a csipkézett élek megakadályozzák a tiszta tömítést. Ez a szerszám hasznos a csőszerelvények, köztük a WC vagy a mosdókagyló vágásához is.

Kígyó és csiga: Mindkét eszköz segít a vízvezeték-szerelőknek a lefolyóelzáródások kijavításában. A kígyókat kifejezetten WC-khez tervezték, míg a csigákat általában a vízvezeték-lefolyókhoz használják. A kígyók sokoldalúbbak, és más vízvezeték-szerelvényekhez is használhatók. Függetlenül attól, hogy a vízvezeték-szerelő milyen eszközt használ, mindig legyen nála csőkulcs és védőszemüveg.

Állítható csavarkulcs: A csőkulcs sokféle projekthez használható, beleértve a vízvezeték-szerelést is. Az állítható csavarkulcs használható légkondicionáló berendezések beszereléséhez és vízvezeték-szereléshez, valamint autóipari projektekhez. Csővágó: A vízvezeték-szerelési projektek általában megkövetelik, hogy a vízvezeték-szerelők csőszerelvényeket vágjanak. Az állítható csőkulccsal ellátott csőkulcs birtoklása praktikus eszköz. Az állítható csőkulccsal ellentétben a csőkulcs nehezebb, és két kezet igényel. A csőkulcs használatakor mindenképpen használjon ruhát, hogy elkerülje az esetleges sérüléseket.

Állítható csavarkulcs: A jó minőségű állítható csőkulcs lehetővé teszi a vízvezeték-szerelők számára a csövek szorosságának beállítását. Ezek a csavarkulcsok különösen hasznosak a kompressziós szerelvények, a tápvezetékek és a hatszögletű anyák esetében. Ügyeljen arra, hogy minőségi, szilárd állkapocsbeállítással rendelkező kulcsot vásároljon, hogy működés közben ne csússzon el. Ha csőkulccsal dolgozik, fontos, hogy többféle méretben is legyen a csőkulcsból, így a munkához a megfelelőt tudja beszerezni.

A fémfűrész a vízvezeték-szerelők másik alapvető szerszáma. Ez az eszköz különböző típusú fém- és műanyag csöveket képes átvágni. Ügyeljen arra, hogy olyan fűrészgépet vásároljon, amelyikben extra pengék vannak, így soha nem marad pengék nélkül semmilyen feladathoz. A vízvezeték-szerelői fáklya szintén nélkülözhetetlen eszköz, mivel segít a rézcsövek tömítésében. A csövek és csővezetékek hajlításához rendelkezniük kell hajlítóval is.

A villáskulcs egy másik eszköz, amelyet a vízvezeték-szerelőnek a szerszámosládájában kell tartania. Ezek a szerszámok hihetetlenül sokoldalúak, és számos vízvezeték-szerelési feladathoz elengedhetetlenek. A fogók különböző stílusokban kaphatók, és számos különböző feladathoz használhatók. A vízvezeték-szerelő szakemberek különféle fogókat használnak. Általában karimás és osztott kötésű fogókészletet tartanak a szerszámövükben. Egy vízvezeték-szerelő bármelyik szerszámot használhatja, de mindig legyen nála legalább kettő mindegyikből.

Kapcsolódó cikkek

Mit kell figyelembe venni az ágynemű vásárlásakor

Mit kell figyelembe venni az ágynemű vásárlásakor

Ha ágynemű vásárlásán gondolkodik, először is a minőséget kell figyelembe vennie.

Az önmagunkkal való foglalkozás és a wellness - Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak? – típusai.

Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak?

A lélek gondozása nagyon fontos, de ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, összhangban kell lennünk önmagunkkal. Mutatjuk is, hogyan.

A stresszmentes költözés kulcstényezői

A stresszmentes költözés kulcstényezői

Van néhány kulcstényező, amely biztosítja, hogy a költözés a lehető legstresszmentesebb legyen.