5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

Akár szivárgás javításáról, akár medenceszűrő telepítéséről van szó, egy vízvezeték-szerelő szerszámosládájában valószínűleg legalább 5 kéziszerszám található.
5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

Míg a legtöbb ember a legtöbb feladatot meg tudja oldani, másoknak több segítségre lehet szükségük. Ezek a kéziszerszámok számos vízvezeték-szerelési szakterületet lefednek, és hasznosak lehetnek kereskedelmi, lakossági és szervizprojekteknél. Az alábbiakban 5 olyan kéziszerszámot mutatunk be, amelyre minden vízvezeték-szerelőnek szüksége van:

Csővágó: Ez a szerszám, amely úgy néz ki, mint egy C-fogó, darabokra vágja a rézcsöveket nagyobb erőfeszítés nélkül. A vízvezeték-szerelőnek rendelkeznie kell egy szabványméretű csővágóval, valamint egy szűk helyeken való munkavégzéshez szükséges minivágóval. A csővágók segítenek a vízvezeték-szerelőknek a csövek összekötésében is, mivel a vékony fémpenge megakadályozza, hogy a csipkézett élek megakadályozzák a tiszta tömítést. Ez a szerszám hasznos a csőszerelvények, köztük a WC vagy a mosdókagyló vágásához is.

Kígyó és csiga: Mindkét eszköz segít a vízvezeték-szerelőknek a lefolyóelzáródások kijavításában. A kígyókat kifejezetten WC-khez tervezték, míg a csigákat általában a vízvezeték-lefolyókhoz használják. A kígyók sokoldalúbbak, és más vízvezeték-szerelvényekhez is használhatók. Függetlenül attól, hogy a vízvezeték-szerelő milyen eszközt használ, mindig legyen nála csőkulcs és védőszemüveg.

Állítható csavarkulcs: A csőkulcs sokféle projekthez használható, beleértve a vízvezeték-szerelést is. Az állítható csavarkulcs használható légkondicionáló berendezések beszereléséhez és vízvezeték-szereléshez, valamint autóipari projektekhez. Csővágó: A vízvezeték-szerelési projektek általában megkövetelik, hogy a vízvezeték-szerelők csőszerelvényeket vágjanak. Az állítható csőkulccsal ellátott csőkulcs birtoklása praktikus eszköz. Az állítható csőkulccsal ellentétben a csőkulcs nehezebb, és két kezet igényel. A csőkulcs használatakor mindenképpen használjon ruhát, hogy elkerülje az esetleges sérüléseket.

Állítható csavarkulcs: A jó minőségű állítható csőkulcs lehetővé teszi a vízvezeték-szerelők számára a csövek szorosságának beállítását. Ezek a csavarkulcsok különösen hasznosak a kompressziós szerelvények, a tápvezetékek és a hatszögletű anyák esetében. Ügyeljen arra, hogy minőségi, szilárd állkapocsbeállítással rendelkező kulcsot vásároljon, hogy működés közben ne csússzon el. Ha csőkulccsal dolgozik, fontos, hogy többféle méretben is legyen a csőkulcsból, így a munkához a megfelelőt tudja beszerezni.

A fémfűrész a vízvezeték-szerelők másik alapvető szerszáma. Ez az eszköz különböző típusú fém- és műanyag csöveket képes átvágni. Ügyeljen arra, hogy olyan fűrészgépet vásároljon, amelyikben extra pengék vannak, így soha nem marad pengék nélkül semmilyen feladathoz. A vízvezeték-szerelői fáklya szintén nélkülözhetetlen eszköz, mivel segít a rézcsövek tömítésében. A csövek és csővezetékek hajlításához rendelkezniük kell hajlítóval is.

A villáskulcs egy másik eszköz, amelyet a vízvezeték-szerelőnek a szerszámosládájában kell tartania. Ezek a szerszámok hihetetlenül sokoldalúak, és számos vízvezeték-szerelési feladathoz elengedhetetlenek. A fogók különböző stílusokban kaphatók, és számos különböző feladathoz használhatók. A vízvezeték-szerelő szakemberek különféle fogókat használnak. Általában karimás és osztott kötésű fogókészletet tartanak a szerszámövükben. Egy vízvezeték-szerelő bármelyik szerszámot használhatja, de mindig legyen nála legalább kettő mindegyikből.

Kapcsolódó cikkek

Reggelik a világ körül Svédországtól Japánig

Reggelik a világ körül Svédországtól Japánig

Ahány kultúra, annyiféleképp indítják a napot az emberek szerte a Földön.

5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

5 kéziszerszám, amire egy vízvezeték-szerelőnek szüksége van

Akár szivárgás javításáról, akár medenceszűrő telepítéséről van szó, egy vízvezeték-szerelő szerszámosládájában valószínűleg legalább 5 kéziszerszám található.

Milyen gyakran kell meditálni?

Milyen gyakran kell meditálni?

A kezdőknek nem szabad rögtön belevágniuk a maratoni meditációba.