Vegyszermentes takarítás a konyhában

Manapság szerencsére egyre népszerűbbek a természetes, bio alapanyagok használata az élet különböző területein beleértve a vegyszermentes takarítást a konyhában, aminek fajtáit most cikkünkben részletesebben elemezzük.
Vegyszermentes takarítás a konyhában

.

Almaecet

Az almaecetnek számos jótékony hatását ismerik, mégis sokan nem tudják, hogy remek tisztító szer is egyben, hiszen savassága hasonlít az ecetéhez ráadásul az illata jóval kellemesebb, mint a durva és maró hatású tisztítószereké.

Az almaecet használatakor nem kell tartanunk attól, hogy véletlenül felmarjuk vele a felszínt, hiszen egy természetes anyagról van szó, ami bármilyen felület fertőtlenítésére használható. Az almaecet megöli a különféle baktériumokat, eközben a klóros szerekkel ellentétben egyáltalán nem mérgező ránk. Pozitívuma még, hogy egy biológiailag lebomló anyag, ami környezetbarát.

Ecet és szódabikarbóna

Nagyon hatásos tisztítószer kombót alkothatunk az ecettel és a szódabikarbónával, mivel az ecet rendkívül jó fertőtlenítő hatással bír, a szódabikarbóna pedig segít a szagtalanításban.

A tisztítószer kikeverése roppant egyszerű, csupán annyit kell tennünk, hogy összekeverünk fél csésze szódabikarbónát három evőkanál ecettel, majd oszlassuk el a keveréket a tisztítani kívánt felületen.

Az ecet és szódabikarbóna kombót remekül alkalmazhatjuk konyhai gépeinken is. Ilyen gépek például a hűtő, sütő vagy az ipari zöldségszeletelő gép, amiket nyugodtan tisztíthatunk ezzel a vegyszermentes módszerrel odahaza.

Illóolajok

Az illóolajok nem csak egészség megőrző tulajdonságairól ismert, hanem nagyon hatékony tisztító és fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkeznek, amik hasznosak lehetnek a háztartásban is. Természetes összetevőinek köszönhetően, nyugodtan használhatók a háztartásbeli tisztítások során is. A illóolajjal való tisztítás előnyei:

· kellemes illattal rendelkeznek

· erőteljesek

· természetesek

· biztonságosak

· hatékonyak

· sokoldalúak

Fontos figyelnünk arra még, hogy milyen esszenciális illóolajat használunk, hiszen nem mindegyik ugyanolyan hatékony vagy minőségű. A legjobb választások azok az illóolajok, amik 100%-ban tiszták és csakis természetes összetevőket tartalmaznak, hiszen csakis ezek az olajak tudnak hatékony tisztítást és fertőtlenítést biztosítani.

Kávézacc

A kávézaccot egy olyan csodaszer, amit a kertészkedéstől és szépségápolástól kezdve a konyhai tisztításokig fel lehet használni. Remek megoldás a konyhai tisztításokra, hiszen nagyon jó szagsemlegesítő és tisztító.

Szagsemlegítésre

A kávézacc kiválóan használható szagsemlegesítőként, hiszen nagyon hatékonyan elveszi a hagyma után maradt erős szagokat egyszerűen csak dörzsöljük meg kezünket a hagymapucolás után ha szeretnénk hogy eltűnjön a kellemetlen szag. Hűtőszekrénybe esetleg rakhatunk kisebb kávézaccal töltött zsákokat, ha szeretnénk megszabadulni a kellemetlen szagoktól.

Edények tisztítására

Ha szeretnénk természetes tisztítószerre váltani, akkor nagyon jó megoldás a kávézacc egy kis sóval keverve. A karcolásra érzékenyebb edényeket nedves kávézaccal tisztítsuk, míg a kevésbé kényes edényeinket nyugodtan tisztíthatjuk nedves sóval.

Összességében:

Cikkünkben számos természetes módszert említünk, amik használatával nagyon egyszerűvé válik a vegyszermentes takarítás a konyhában. Ilyen anyag például a szódabikarbóna vagy esetleg a kávézacc, amiknek érdemes egy esélyt adni.

Kapcsolódó cikkek

Milyen gyakran kell meditálni?

Milyen gyakran kell meditálni?

A kezdőknek nem szabad rögtön belevágniuk a maratoni meditációba.

Ezért való Neked az online nyelvtanulás!

Ezért való Neked az online nyelvtanulás!

Érdekelne az angol nyelvtanulás nyelviskolában, de nincs rá időd? Lehetséges, hogy az online tanfolyam való Neked! Kattints a részletekért!

Reggelik a világ körül Svédországtól Japánig

Reggelik a világ körül Svédországtól Japánig

Ahány kultúra, annyiféleképp indítják a napot az emberek szerte a Földön.