Vegyszermentes takarítás a konyhában

Manapság szerencsére egyre népszerűbbek a természetes, bio alapanyagok használata az élet különböző területein beleértve a vegyszermentes takarítást a konyhában, aminek fajtáit most cikkünkben részletesebben elemezzük.
Vegyszermentes takarítás a konyhában

.

Almaecet

Az almaecetnek számos jótékony hatását ismerik, mégis sokan nem tudják, hogy remek tisztító szer is egyben, hiszen savassága hasonlít az ecetéhez ráadásul az illata jóval kellemesebb, mint a durva és maró hatású tisztítószereké.

Az almaecet használatakor nem kell tartanunk attól, hogy véletlenül felmarjuk vele a felszínt, hiszen egy természetes anyagról van szó, ami bármilyen felület fertőtlenítésére használható. Az almaecet megöli a különféle baktériumokat, eközben a klóros szerekkel ellentétben egyáltalán nem mérgező ránk. Pozitívuma még, hogy egy biológiailag lebomló anyag, ami környezetbarát.

Ecet és szódabikarbóna

Nagyon hatásos tisztítószer kombót alkothatunk az ecettel és a szódabikarbónával, mivel az ecet rendkívül jó fertőtlenítő hatással bír, a szódabikarbóna pedig segít a szagtalanításban.

A tisztítószer kikeverése roppant egyszerű, csupán annyit kell tennünk, hogy összekeverünk fél csésze szódabikarbónát három evőkanál ecettel, majd oszlassuk el a keveréket a tisztítani kívánt felületen.

Az ecet és szódabikarbóna kombót remekül alkalmazhatjuk konyhai gépeinken is. Ilyen gépek például a hűtő, sütő vagy az ipari zöldségszeletelő gép, amiket nyugodtan tisztíthatunk ezzel a vegyszermentes módszerrel odahaza.

Illóolajok

Az illóolajok nem csak egészség megőrző tulajdonságairól ismert, hanem nagyon hatékony tisztító és fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkeznek, amik hasznosak lehetnek a háztartásban is. Természetes összetevőinek köszönhetően, nyugodtan használhatók a háztartásbeli tisztítások során is. A illóolajjal való tisztítás előnyei:

· kellemes illattal rendelkeznek

· erőteljesek

· természetesek

· biztonságosak

· hatékonyak

· sokoldalúak

Fontos figyelnünk arra még, hogy milyen esszenciális illóolajat használunk, hiszen nem mindegyik ugyanolyan hatékony vagy minőségű. A legjobb választások azok az illóolajok, amik 100%-ban tiszták és csakis természetes összetevőket tartalmaznak, hiszen csakis ezek az olajak tudnak hatékony tisztítást és fertőtlenítést biztosítani.

Kávézacc

A kávézaccot egy olyan csodaszer, amit a kertészkedéstől és szépségápolástól kezdve a konyhai tisztításokig fel lehet használni. Remek megoldás a konyhai tisztításokra, hiszen nagyon jó szagsemlegesítő és tisztító.

Szagsemlegítésre

A kávézacc kiválóan használható szagsemlegesítőként, hiszen nagyon hatékonyan elveszi a hagyma után maradt erős szagokat egyszerűen csak dörzsöljük meg kezünket a hagymapucolás után ha szeretnénk hogy eltűnjön a kellemetlen szag. Hűtőszekrénybe esetleg rakhatunk kisebb kávézaccal töltött zsákokat, ha szeretnénk megszabadulni a kellemetlen szagoktól.

Edények tisztítására

Ha szeretnénk természetes tisztítószerre váltani, akkor nagyon jó megoldás a kávézacc egy kis sóval keverve. A karcolásra érzékenyebb edényeket nedves kávézaccal tisztítsuk, míg a kevésbé kényes edényeinket nyugodtan tisztíthatjuk nedves sóval.

Összességében:

Cikkünkben számos természetes módszert említünk, amik használatával nagyon egyszerűvé válik a vegyszermentes takarítás a konyhában. Ilyen anyag például a szódabikarbóna vagy esetleg a kávézacc, amiknek érdemes egy esélyt adni.

Kapcsolódó cikkek

Az életmódváltás kezdeti lépései - Életmódváltás 5 egyszerű tippel. Kezdő lépések – nem is olyan egyszerűek.

Életmódváltás 5 egyszerű tippel. Kezdő lépések

Az életmódváltást nem is olyan könnyű elkezdeni. Mutatunk néhány egyszerű trükköt, amellyel könnyű lesz belevágni.

Mi az a kazein, és segíti-e az izomtömeg növelését?

Mi az a kazein, és segíti-e az izomtömeg növelését?

Ha növelni szeretnéd a fehérjebevitelt, a fehérjeporok kényelmes és viszonylag olcsó módja ennek.

Az önmagunkkal való foglalkozás és a wellness - Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak? – típusai.

Miért olyan fontos a wellness? Milyen típusai vannak?

A lélek gondozása nagyon fontos, de ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, összhangban kell lennünk önmagunkkal. Mutatjuk is, hogyan.